eenhuiszoeken.nl

Waterontharder voor je huis: zeer ecologisch

Waterontharder voor je huis: zeer ecologisch

Geplaatst op

Als je nieuwe woning gaat kopen of gekocht hebt, dan is het goed om ook even na te denken over of je niet een waterontharder nodig hebt. Misschien ben je nog niet helemaal bekend met het idee van een waterontharder, maar daar gaan we via deze blog dan even verandering in brengen. De beste strategie: waterontharder vergelijken en dan kopen. Natuurlijk nemen we ook met je door waarom je nou daadwerkelijk zo’n waterontharder zou moeten kopen.

Wat doet een waterontharder? 

In principe zorgt een waterontharder ervoor dat kalkaanslag niet apparaten in je woning gaat zitten, leidingen gaat verstoppen en bijvoorbeeld de douche of de keuken onaantoonbaar vuil gaat maken. Magnetische waterontharders zorgen ervoor dat kalkaanslag in het water opgelost blijft zitten door het water te bestralen met magnetische straling. Een ionische waterontharder haalt kalk uit het water door middel van een bepaalde reactie. We raden je aan om te gaan voor een waterontharder die werkt met magnetische straling. Deze is milieuvriendelijk omdat er geen zout bij aan te pas komt, dat uiteindelijk dan weer in het zoete drinkwater terecht komt. 

Wat is er zo ecologisch aan een waterontharder? 

De waterontharder zorgt ervoor dat kalkaanslag dus niet in een apparaat gaat zitten en dat heeft positieve effecten:

Apparaten gebruiken niet veel te veel energie en gaan niet sneller stuk dan normaal. 

Je hoeft niet steeds schoonmaakmiddelen te gebruiken om kalkaanslag verwijderen. 

Bij beide voordelen zie je dat het milieu ontzien wordt. Verder ga jij iets zien op de energierekening, want die is gewoon een stuk lager wanneer apparaten als vaatwassers en wasmachines niet vol met kalkaaslag zitten; ze vreten minder stroom. Je kunt kalkaanslag verwijderen door deze apparaten met natuurazijn te spoelen. Maar uiteindelijk wordt de kalkaanslag zoveel, dat dit ook niet meer afdoende werkt. Dus denk preventief: neem een waterontharder voor thuis. 

Check ook even de andere artikelen op onze site, omdat je daarin ook veel tips kunt vinden die het wonen en onderhoud van je woning stuk gemakkelijker en leuker maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden