eenhuiszoeken.nl

Wat zijn de voordelen van keramisch parket in je nieuwe huis?

Wat zijn de voordelen van keramisch parket in je nieuwe huis?

Geplaatst op

Tot een paar jaar geleden was de keramische “imitatie” van hout van een zeer slechte kwaliteit; vandaag de dag is het bijna onmogelijk om een keramische parketvloer te onderscheiden van een natuurlijke houten vloer. Maar als ze zo op elkaar lijken, waarom zou je dan kiezen voor de keramische imitatie van het natuurlijke materiaal in plaats van het echte materiaal? Wat zijn de voordelen van keramisch parket ten opzichte van natuurlijk hout? Sommige zijn vrij duidelijk, terwijl andere minder duidelijk zijn, maar toch belangrijk: laten we ze één voor één doornemen.

Het is waterdicht

Keramisch parket heeft een waterabsorptiegraad van bijna nul (maximaal 0,5% onder ISO 13006 en NF EN14411 Annexe G normen, maar de werkelijke waarde is nog lager). Dit betekent dat keramisch hout op elke plaats in direct en constant contact met water kan worden gebruikt: keukens, badkamers, als bekleding voor doucheruimtes, zelfs in wellnesscentra en zwembaden! Mocht de vloer per ongeluk nat worden (zoals na het openlaten van de ramen tijdens een storm of als de wasmachine kapot gaat of ons huisdier besluit om een blijvend merkteken te maken…), dan zal het geen probleem zijn!

Sterke weerstand tegen slijtage en krassen

In tegenstelling tot natuurlijk hout, dat een delicaat materiaal is en de neiging heeft om gemakkelijk te beschadigen als gevolg van erover lopen, verschuivingen of het laten vallen van voorwerpen, is keramiek een van de meest bestendige materialen voor vloerbedekking, naast de andere. Dit aspect is zeer belangrijk omdat de porseleinen tegels met houteffect zelfs in openbare en commerciële ruimtes met veel voetgangers kunnen worden geplaatst, waar het natuurlijke hout snel beschadigd zou raken.

Het zal niet bevlekt raken

Keramiek is verglaasd en heeft een lage poreusheid, waardoor het bestand is tegen aanvallen van bijna alle chemicaliën. Het heeft het label C2, het hoogste niveau van chemische bestendigheid volgens Upec-normen. Ongeacht het type houteffectkeramiek blijft de beits alleen op het oppervlak van de tegels zitten en kan deze gemakkelijk worden verwijderd, zelfs als ze volledig zijn opgedroogd. Geen angst dan om houten vloeren (keramisch hout natuurlijk!) in de keuken of achter de kookplaat te gebruiken: elke vlek is gemakkelijk te verwijderen met slechts een natte spons.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden