eenhuiszoeken.nl

Waar let je op bij het kopen van een huis?

Waar let je op bij het kopen van een huis?

Geplaatst op

Er zijn meerdere dingen waar je echt op moet letten wanneer je gaat voor een huis. Je zult hier meerdere jaren gaan wonen als het goed is, daarom moet je zeker weten dat het allemaal in orde is. We noemen een aantal belangrijke punten die je zeker even goed onder de loep moet nemen. 

De kwaliteit van de vloer

Veel mensen willen graag in een jarendertigwoning zitten. Het heeft wel iets, zo’n romantische ouderwetse look. Vaak hebben dergelijke woningen in een min of meer oorspronkelijke staat nog de elementen uit het jaar dat ze gebouwd zijn. Wanneer ze houten vloeren hebben, dan is het even uitkijken geblazen. Het is namelijk mogelijk dat ze huiszwam hebben. Wanneer uit onderzoek blijkt dat dit zo is, dan raden we je aan om goed te overdenken wat dit betekent. In vele gevallen houdt dit namelijk een grondige sanering in. Maar wanneer je echt van het huis houdt, ga er dan voor. Wel even in je budget opnemen die sanering.

Isolatie

Vanaf de oliecrisis in 1973 is door de overheid in een rap tempo besloten de huizen in Nederland te isoleren, dit om energieverspilling door toedoen van slechte isolatie tegen te gaan. Dit is echter niet bij alle huizen gebeurd. Zo kan het zo zijn dat je in een woning uit de jaren dertig ronduit slechte isolatie vindt en dat de ramen enkel glas hebben. Wanneer je de kans hebt, probeer dan een woning aan te kopen die moderne isolatie heeft. Meer weten over dit onderwerp, neem contact op met https://www.koston.nl/spouwmuurisolatie.html.

Staat van interieur en tuin

Mensen genieten van de staat van hun interieur en die van de tuin. Natuurlijk is het erg belangrijk dat wanneer je op huizenjacht gaat, deze twee zaken op orde zijn. Deze zaken geven heel veel karakter aan een woning. Dat is ook een van de eerste dingen waar mensen naar kijken en waardoor ze wel of niet van een woning gaan houden. 

Neem samen met een makelaar een kijkje in de verschillende woningen en kies verstandig, maar ook zeker met gevoel. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden