eenhuiszoeken.nl

Rieten dak voor een natuurlijke uitstraling

Rieten dak voor een natuurlijke uitstraling

Geplaatst op

Ben je je droomhuis aan het bouwen, maar heb je nog niet besloten over je dak? Er zijn diverse soorten daken waar je uit kunt kiezen, maar tegenwoordig is het populair om een rieten dak te hebben. Een rieten dak geeft namelijk een prachtig landelijke en natuurlijke uitstraling aan je woning. Vroeger was een rieten dak vooral een goedkope oplossing, maar tegenwoordig is het echt een luxere variant van daken bouwen. Wil je een rieten dak hebben op je woning? Dan zijn er verschillende zaken waar je goed naar moet kijken en waar je rekening mee moet houden. In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Verschillende soorten rieten daken

Er zijn twee verschillende soorten van het rieten dak en hier moet naar gekeken worden. Deze twee soorten zijn de gesloten rieten daken en de traditionele rieten daken. Bij de gesloten rieten dak wordt het riet vastgeschroefd aan een dakconstructie. Bij de traditionele variant wordt het riet vastgemaakt aan speciale latten. Je kunt hier ook nog de binnenkant van het rieten dak zien, terwijl dat met een gesloten systeem niet kan. Echter, is een gesloten rieten dak een stuk beter voor het milieu en kiezen hier de meeste mensen voor. Het is ook wat makkelijker om te isoleren en dat is tegenwoordig van groot belang. Ten slotte, zorgt het minder snel voor een brand en veiligheid staat natuurlijk op nummer een.

Rieten dak onderhouden

Het onderhoud van een rieten dak is doorgaans wat intensiever dan een ander dak. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te laten doen aan je rieten dak. Dit wil je het liefst door een professional laten doen, zo heeft het ook te maken met de veiligheid. Problemen bij een rieten dak kunnen al snel ongezien uitgroeien tot acute problemen. De kosten kunnen hierdoor oplopen en periodiek onderhoud kan dit voorkomen. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is daarom wenselijk en dit kan rond de 800 euro kosten. Heb je een aanbieder gevonden voor het plaatsen van het rieten dak? Mooi, want dan kun je met deze aanbieder ook een onderhoudscontract aangaan voor het onderhoud.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden