eenhuiszoeken.nl

Hoe zorg ik voor een kalkvrije woning?

Hoe zorg ik voor een kalkvrije woning?

Geplaatst op

Tijdens je zoektocht naar een goede woning geven we je graag een aantal belangrijke tips. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je liever op voorhand aan gedacht hebt. Tegen problemen aanlopen na de koop van een woning is altijd vervelend. Een van deze zaken is de kwaliteit van de watertoevoer. Deze drukken we uit in hard of zacht water. Hard water zorgt voor de aanwezigheid van kalk. Lees hoe je dit voorkomt en een kalkvrije woning realiseert.

Aanwezigheid van kalk in huis

Wanneer je het liefst een woning koopt zonder de aanwezigheid van kalk in het water, dan kun je twee dingen doen. In Nederland maken we onderscheid tussen kalkrijke en -arme gebieden. Door in een gebied te wonen met zacht water zul je minder moeite hebben om de strijd tegen kalk aan te gaan. Ga je wonen in een gebied met hard water? Dan raden we aan om je voor te bereiden om kalkaanslag te bestrijden.

De oorzaak en vorming van kalkaanslag

Het water dat onze huizen binnenkomt bestaat uit onder andere calcium- en magnesiumionen. Deze stoffen zijn slecht oplosbaar en slaan vaak neer als kalkaanslag. Dit is terug te zien aan alle apparaten die zijn aangesloten op de watertoevoer en daarnaast zie je het ook terug rondom je sanitair en kranen. Kalkaanslag is onhygiënisch en zorgt er daarnaast voor dat apparaten eerder kapot gaan en zo beschikken over een stuk kortere levensduur. Daarom raden we een antikalksysteem aan.

De voordelen van een antikalksysteem

Een antikalksysteem is voor elke woning handig. In elke woning zal een vorm van kalkaanslag zich voordoen. Voornamelijk in gebieden waar sprake is van hard water. Een antikalksysteem zoals de Amfa4000 kopen doe je eenvoudig online. Je kunt zelfs meerdere systemen aansluiten in je woning. Het systeem zorgt ervoor dat de stoffen minder goed met elkaar mengen waardoor ze niet neerslaan als kalkaanslag. Dat betekent schoner sanitair en geen kalk meer in onder andere je douche. Daarnaast zorgt een antikalksysteem ervoor dat elektrische apparaten minder te maken krijgen met kalkaanslag en daardoor minder energie verbruiken en langer mee kunnen gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden