eenhuiszoeken.nl

Hoe kijk je door een lelijke badkamer heen bij het kopen van een nieuw huis?

Hoe kijk je door een lelijke badkamer heen bij het kopen van een nieuw huis?

Geplaatst op

Als je een nieuw huis koopt wil je dat het huis aan al je eisen voldoet. Toch is het perfecte huis in één keer vinden erg zeldzaam. Vooral de badkamer en de keuken zijn 2 kamers waar je misschien niet helemaal tevreden over bent. Toch raad ik je aan om door de badkamer en keuken die misschien niet helemaal je smaak zijn of erg oud is heen te kijken. Hierbij deel ik een aantal tips: 

Kijk vooral naar de ruimte

Eigenlijk geldt dit niet alleen voor de badkamer en de keuken, maar voor het hele huis. Kijk vooral naar de ruimte die er is en let niet op de meubels. De meubels gaan er tijdens de verhuizing toch uit. Een badkamer kan vaak al snel erg vol en klein ogen, kijk ook hier doorheen. Donkere tegels en muren, veel prulletjes in de badkamer, het hebben van een bad en een douche apart en een beroerde indeling maakt de uitstraling van de badkamer er niet beter op. Het oogt al snel erg vol, waardoor de kamer nog kleiner lijkt. 

Denk alvast na over de mogelijkheden

Ligt de badkamer tussen kamers in? Dan zou je de kamer ernaast of een deel van de kamer ernaast bij de badkamer kunnen betrekken door de muren door te (laten) breken. Weet je zelf niet welke muren wel of geen draagmuren zijn? Neem dan iemand mee naar de bezichtiging die het wel weet. Zit er geen kamer rondom de badkamer? Dan kun je er ook voor kiezen om van een andere kamer dan wel gedeeltelijk of deels een badkamer te maken. Van de huidige badkamer kun je dan – afhankelijk van de ruimte dat je hebt –  een wc van kunnen maken of bijvoorbeeld het washok. 

Kijk welke stijl er bij jou past

Wil je kunnen visualiseren hoe je badkamer in het potentiële nieuwe huis eruit kan komen te zien? Kijk welke sanitaire opties er momenteel zijn op de website van bijvoorbeeld badkamer Alkmaar. Of gebruik online ontwerp programma’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden