eenhuiszoeken.nl

Dit moet je weten voordat je gaat verhuizen

Dit moet je weten voordat je gaat verhuizen

Geplaatst op

Een verhuizing kan veel stress opleveren, vooral wanneer je verhuist naar een woning waar nog veel verbouwd moet worden. Veel van deze stress kun je voorkomen door een goede voorbereiding die je tijdig moet starten. Om je een beetje houvast te bieden, hebben we in dit blog enkele belangrijke tips op een rijtje gezet om je te helpen. 

Ruim direct op

Bij een verhuizing is het zaak om al je spullen op te bergen in verhuisdozen, zodat je deze eenvoudig naar je nieuwe woning kunt vervoeren. Tijdens het inpakken van al je bezittingen kom je er pas achter hoeveel spullen je hebt. Veel van deze spullen kunnen vaak weggegooid, verkocht of weggegeven worden omdat je ze niet meer gebruikt of nodig hebt. Hierdoor maak je het jezelf ook direct een stuk gemakkelijker om te verhuizen, omdat je simpelweg met minder spullen hoeft te sjouwen. Bovendien begin start je op die manier met een schone lei in je nieuwe huis, zonder rommel of overbodige spullen. 

Behoud het overzicht

Een verhuizing gaat gepaard met een grote verzameling aan belangrijk papierwerk. De nieuwe adressen, huur- of koopovereenkomsten, verhuiscontracten en overige verhuis gerelateerde papieren dien je goed te bewaren. Om te voorkomen dat je in de stress raakt, omdat je enkele belangrijke papieren bent verloren, raden we je aan om alles in één map te bewaren. 

Begin vroegtijdig

Vaak weet je enkele weken of zelfs maanden van tevoren wanneer je naar het andere huis vertrekt. Begin dan ook op tijd met het voorzichtig inpakken van verschillende spullen. Je kunt het best seizoensgebonden bezittingen inpakken, omdat je daarvan zeker weet dat je ze niet meer nodig hebt de komende tijd. Op die manier zorg je ervoor dat de laatste stressvolle weken in ieder geval niet in het teken staan van het inpakken van bezittingen. 

Verhuisdienst inhuren

Het is verstandig om op tijd een verhuisdienst in te huren, omdat deze vaak een drukke agenda kennen. Wanneer je een verhuisdienst inhuurt hoef je je geen zorgen te maken over het verplaatsen van bezittingen. Dit zorgt voor een flinke vermindering in stress. Wil je wel graag zelf je spullen verhuizen, dan kun je het best een busje huren. Wanneer er geklust moet worden is het ook verstandig om op tijd te zorgen dat je schilders en dergelijke inhuurt. 

Elektra en water

Wanneer je de exacte datum van de verhuizing weet, raden we je aan om contact op te nemen met je nieuwe energieleverancier om de service bij je nieuwe woning in te plannen. Na een lange en stressvolle periode, wil je niet op de eerste dag in je nieuwe woning zonder elektra of water zitten. De papieren die je hiervoor ontvangt, kun je ook weer in de verhuismap bewaren zodat je alles bij elkaar hebt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden