eenhuiszoeken.nl

De voordelen van rolluiken

De voordelen van rolluiken

Geplaatst op

Rolluiken bestaan al een hele lange tijd. Vroeger bestonden ze voornamelijk uit hout en kon je ze alleen handmatig bedienen. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. In deze blog vertellen we waar rolluiken allemaal goed voor zijn. Dus wanneer je een huis zoekt of al een huis bezit, dan weet je na het lezen van deze blog waarom rolluiken zo voordelig zijn. 

Inbraakvertragende functie

Rolluiken schrikken inbrekers af. Door een rolluik heen breken vergt veel meer werk dan dat je enkel een raam inslaat. Daardoor hebben rolluiken een inbraakvertragend effect en kiezen inbrekers sneller voor een huis dat minder goed beschermd is.

Privacy

Als je je even wil terugtrekken zonder dat iedereen je huis in kan kijken zijn rolluiken perfect. Door rolluiken kun je namelijk niet heen kijken. Zo kun je je lekker knus afsluiten van de buitenwereld en hoef je niet bang te zijn dat je huiskamer ongewenste blikken van omstanders zal opvangen.

Verduistering

Rolluiken verduisteren 100 procent. Het is heel belangrijk om in het donker te slapen. Dit is extra ideaal voor wie nachtdiensten draait en overdag moet slapen: zo kun je optimaal rust pakken en bevordert dit je prestaties voor als je aan het werk moet.

Thermische isolatie

Je houdt de warmte of kou buiten met behulp van je rolluiken. In de zomer hou je het huis dus heerlijk koel en je verliest geen warmte in de winter. Hiermee bespaar je ook nog eens energie dus dat is mooi meegenomen.

Geluidsisolatie

Of je nou aan een drukke straat woont of de honden van de buren blaffen de hele nacht, rolluiken dempen het geluid tot aan 8 decibel. Zo kun je beter profiteren van je nachtrust en slapen in alle stilte.

Makkelijk te bedienen

Tegenwoordig heb je verschillende manieren om je rolluik te bedienen. Dit kan handmatig met een lint maar je ziet ze steeds vaker elektrisch via een schakelaar of afstandsbediening.  Rolluiken zijn er in alle soorten kleuren en maten dus je hoeft niet bang te zijn dat het niet past bij je woning. Kijk op www.rolluikenfabriek.nl en scoor je nieuwe rolluiken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden