eenhuiszoeken.nl

Alles wat je moet weten over de rhododendron struik

Alles wat je moet weten over de rhododendron struik

Geplaatst op

Bij het ontwerpen en bedenken van een volledig nieuwe tuin of het veranderen van de planten en bloemen moet je nadenken over vele aspecten. Een van de aspecten is het uitzoeken welke bomen, bloemen en planten je in je tuin wilt zetten. Nu er zoveel aanbod is en je waarschijnlijk niet bekend bent met alle soorten bomen, planten en struiken geven we je door middel van dit blog meer informatie over de Rhododendron struik. Een prachtige stuik/kleine boom die prachtige kleuren bloemen laat zien. Zo krijgt je tuin ook weer wat meer kleur! Het blad van de Rhododendron is het hele jaar door groenblijvend en daardoor ook zeer geschikt voor in de Nederlandse tuinen.  

Waar komt de struik eigenlijk vandaan? 

De rhododendron of ook wel de rododendron struik komt oorspronkelijk uit Aziatische landen, zoals China, Japan en Thailand. Rond de 19e en 20e eeuw werd deze bijzondere stuik veel geïmporteerd door andere landen. We geven ze geen ongelijk, want deze struik is erg kleurrijk, heeft prachtige bloemen en geeft voldoende privacy als je ze langs een pad of meer plant. Door het wintergroene blad blijft deze struik ook in de winter nog mooi om naar te kijken. 

Er bestaan vele soorten rhodondendron struiken

Er bestaan vele varianten rhododendron struiken, een stuk of 700! Deze 700 soorten hebben allemaal hun eigen kleur. Je kunt dus zelf bepalen voor welke kleur bloem je gaat. Een rhododendron kopen? Neem eens een kijkje op bomenbezorgd.nl. 

Het verzorgen en snoeien van de rhodondendron

De rhodondendron is een onderhoudsvriendelijke struik. In principe hoef je deze struik dan ook niet per se te snoeien. Wil je de struik echter in een mooi model houden? Snoei uitlopende takken van de Rhodondendron dan direct na de bloei in mei. Door hem goed te snoeien stimuleer je de bloei. Let op: snoei de struik nooit in een keer helemaal kaal, dat resulteert namelijk in een plant met weinig bloemen. 

Last van langdurige droogte of warmte? Geef de rhodondendron dan wat extra water en vul nu en dan eens wat zure aarde bij de stam. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden