eenhuiszoeken.nl

Verschillende houtsoorten en hun toepassingen

Verschillende houtsoorten en hun toepassingen

Geplaatst op

Je hebt een heleboel soorten hout. Veel mensen weten dit niet, maar dit maakt hout juist zo speciaal. Elke houtsoort heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. In deze blog gaan we het hebben over verschillende houtsoorten en de eigenschappen die bij elke houtsoort passen.

Douglas hout

Douglas hout is een houtsoort die niet echt geschikt is voor het verfijnde werk. Dit is een grove houtsoort die vooral wordt toegepast voor verschillende producten die in de buitenlucht worden gezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schuttingen of schuren.

Eikenhout

De belangrijkste eigenschap van eikenhout is dat dit soort hout niet snel rot. Dit houdt kan dus ook gebruikt worden voor buiten applicaties. Tegenwoordig wordt eikenhout veel gebruikt in de scheepsbouw, omdat hier het hout veel te maken krijgt met vocht. Een grappige eigenschap van eikenhout is dat wanneer je er ijzer op legt het hout paars wordt.

Beukenhout

Beukenhout is een harde houtsoort die zowel on- als gestoomde te verkrijgen is. Deze houtsoort is slijtvast en is dus goed te gebruiken voor verschillend meubilair die tegen een stootje moeten kunnen zoals tafels of stoelen.

Essenhout

Essenhout is een makkelijk te bewerken houtsoort die niet te hard is maar ook niet te zacht. Deze houtsoort differentieert zichzelf d.m.v. zijn buigzame eigenschap. Ook ziet deze houtsoort er vaak mooi uit. Als je dit hout wilt visualiseren moet je denken aan Epke Zonderland, hij gebruikt dit hout om zijn oefeningen op te doen.

Padouk

De houtsoort padouk differentieert zich door zijn chique uiterlijk. Want padouk heeft namelijk een typische dieprode kleur. Deze houtsoort is goed bestendig tegen vocht en heeft geweest omstandigheden en kan tegen een stootje. Net als met beukenhout is deze houtsoort ook zeer geschikt voor het maken van tafels en stoelen.

Kersenhout

Kersenhout is één van de sierlijkste houtsoorten op de markt. Deze houtsoort is ook nog eens makkelijk te bewerken, dus wordt hij vaak gebruikt door beginnend houtbewerkers. Dit type hout wordt vaak gebruikt voor decoratief modulair muziekinstrumenten en om panelen van te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden