eenhuiszoeken.nl

Waarom een VCA vol certificaat belangrijk is

Waarom een VCA vol certificaat belangrijk is

Geplaatst op

Heb je net een huis gekocht en ben je van plan om een eigen bedrijf in de bouwsector te beginnen? Leuk idee, maar wanneer je een bedrijf in de bouw, elektrotechniek of transport sector start heb je bijna altijd een VCA vol certificaat nodig. Het is niet altijd verplicht, echter hechten aannemers hier steeds meer waarde aan. Maar wat houdt het precies in en wanneer is het verplicht? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Waar staat VCA voor?

VCA is een algemeen bekend begrip in verschillende sectoren en staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist voor aannemers. VCA vol is bedoeld voor leidinggevenden en werknemers van diverse bedrijven die risicovolle werkzaamheden dagelijks uitvoeren. Het doel van VCA vol is om gezond en veilig te werken om zo eventueel bedrijfsongevallen te voorkomen. Zo kan een bedrijfsongeval een onderneming veel geld kosten, of in een erger geval zorgen voor zwaar lichamelijk letsel.

Een VCA-certificaat is niet wettelijk verplicht, maar wordt steeds vaker verwacht door opdrachtgevers. Als ondernemer wil je daarom dit certificaat ook hebben, anders is er een grote kans dat er opdrachten naar je concurrenten gaan. Voor een bedrijf heeft het dus veel meerwaarde als het personeel een VCA vol certificering heeft. Echter, kun je als bedrijf ook een VCA-bedrijfscertificaat hebben en toont dit aan dat het bedrijf aandacht besteed aan veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer.

VCA vol behalen

Voor zzp’ers is het dus heel handig om een VCA vol certificaat te halen. Na het behalen van een VCA vol certificaat heb je meer kennis over de veiligheidsregels, deze kun je op bedrijfsniveau doorvoeren. Heb je nog geen VCA vol certificaat als zzp’er, of voor je werknemers van je onderneming? Kijk dan eens eventjes goed op het internet en je zult al snel verschillende aanbieders tegenkomen. Echter, is dit niet gratis en moet je een redelijk bedrag betalen voor de cursus. Een VCA vol certificaat behalen duurt ongeveer een dag en het kost rond de 200 euro. Dit kan natuurlijk per aanbieder verschillen en is het van belang dat je hier goed naar kijkt.

Gerelateerde berichten

Hoe richt ik een modern kantoor in?

Met kantoormeubelen kun je een modern kantoor inrichten. In zo’n ruimte is het lekkerder werken dan je normaal zult doen in een kantoor. Je kunt...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden