eenhuiszoeken.nl

Optimale beveiliging begint in uw achtertuin

Optimale beveiliging begint in uw achtertuin

Geplaatst op

Inbrekers komen het liefst zo snel mogelijk uw woning binnen zonder gezien te worden. Hierdoor is een achtertuin de populairste plek onder inbrekers om hun slag te slaan. Hier vallen ze het minst op en is de slagingskans het hoogst. Het is daarom zaak om extra aandacht te besteden aan de beveiliging van uw achtertuin. In dit blog geven we tips om uw tuin optimaal te beveiligen tegen inbrekers.

Goede sloten

Wanneer uw achtertuin aan de straatzijde ligt of wanneer uw in een hoekwoning woont, is het risico op een inbraak via de achtertuin extra groot. Een van de manieren waarop de kans op een inbraak kleiner wordt, is het afschrikken van inbrekers. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van hekwerken rondom uw achtertuin. Deze hekken schrikken inbrekers af waardoor de kans minder groot is dat ze een poging wagen. Daarnaast is het zaak om te zorgen dat wanneer inbrekers toch een kans wagen, de kans van slagen zeer klein is. Dit kunt u doen door extra inbraakwerende sloten te plaatsen in de hekwerken. Deze sloten zijn voorzien van een SKG-keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. U kunt uw schuttingen en hekwerken voorzien van gecertificeerde sloten door slotenmaker Breda.

Beveiligde achterdeur

Een goed beveiligde achterdeur lijkt zeer vanzelfsprekend. Toch blijken veel achterdeuren van woningen nog niet optimaal beveiligd te zijn. Zo zijn er nog regelmatig deuren te vinden waarbij de deurklink zowel aan de binnen- als buitenkant zit. Hierdoor is de kans groter dat inbrekers uw woning binnenraken. Voor complete beveiliging van uw woning is het verstandig om extra inbraakwerende sloten in uw achterdeur te laten plaatsen die zijn voorzien van veiligheidsbeslag en kerntrekbeveiliging. Hiervoor kunt u terecht bij verschillende slotenmaker zoals slotenmaker Eindhoven. Daarnaast zorgen deuren met anti-inbraakstrip er eveneens voor dat inbrekers een kleinere kans van slagen hebben.

Raambeveiliging

Wanneer inbrekers er niet in slagen binnen te komen via de achterdeur doordat de achterdeur is voorzien van extra inbraakwerende sloten, zijn ramen vaak de volgende optie. Zorg er dus voor dat ook deze extra goed beveiligd worden door bijvoorbeeld inbraakwerende folie en sloten op uw ramen te plaatsen. Een inbraakwerende folie zorgt ervoor dat inbrekers niet in staat zijn het glas te breken om vervolgens naar binnen te klimmen.

Bewegingssensoren

Een andere manier om inbrekers af te schrikken is de aanwezigheid van lampen die werken op bewegingssensoren. De lichten springen aan zodra de sensoren beweging meten, zoals een inbreker. Hierdoor wordt de goed beschutte achtertuin ineens een plek die de aandacht trekt waardoor veel inbrekers uit reactie wegrennen.

Gerelateerde berichten

3 vloeren waaruit je kunt kiezen voor je nieuwe woning

Je gaat verhuizen en hebt een nieuw huis gevonden, maar nu moet je alles nog inrichten en eventueel nieuwe spullen kopen. Meestal leg je in een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden